Terapie
Prin Regresie

Te-ai întrebat oare cum simte corpul tău emoțiile?


Sǎ deschizi o fereastrǎ către sufletul tău cu ajutorul corpului si trǎirilor tale.

Absolut fascinant, așa-i? 

Terapia prin regresie ne duce în trecut, însă nu este o călătorie în timp, ci ne conectează cu părți ale trecutului care încă fac parte din noi.

Cu toții avem un instinct orientat către depășirea dificultăților și aducerea echilibrului interior. Acest instinct are si amprente fizice, pe care corpul le-a depozitat ca pe un întreg spectru de emoții uitate.

Ce aduce diferit regresia, sunt aspecte legate de reîntregirea părților fragmentate, contopind amalgamul de amintiri: conștiente sau inconștiente, mentale, corporale și sufletești în stări prezente. 
Permiți acestor amintiri să își găsească locul cuvenit în trecut prin reactivarea formei adaptative in prezent.

Integrarea și procesarea în terapia prin regresie este o eliberare a ceea ce până acum a fost o povară pentru suflet, o umbră pentru minte cu efecte constante în corp

Are la bază un concept interesant, și anume că totul este interconectat și că fiecare problemă a început undeva. Abia când aflăm unde, când și cum, putem face ceva în legătură cu asta.
Și mai ales, că timpul nu le vindecă pe toate, în special rănile/traumele care cer îngrijire constantă, repetată.
Din acest motiv, poate îți dorești să ieși dintr-un cerc vicios, un mecanism de supraviețuire sau un pattern care se menține de ceva timp.
Recuperarea apare când înțelegem cum și ce am făcut până acum și mai ales faptul că a evita să-ți simți corpul nu este o soluție.

Cum se desfășoară terapia prin Regresie?

Are la bazã o abordare holisticã în care vindecarea apare ca urmare a accesării resurselor existente sau a celor din viitor, fãrã ajutorul transei sau hipnozei.

Dureazã 3 sau 4 ore, timp în care explorezi împreunã cu terapeutul încărcăturile, adicã senzațiile corporale, emoțiile, insight-urile pe care le ai cu privire la o anumitã situație stresantã care te-a determinat sã ceri ajutorul.

Este o incursiune confruntaționalã care însã accesează zona traumaticã la o intensitate joasã, în funcție de momentul în care te afli.

Pot apãrea imagini vizuale, asemenea celor onirice, dar experimentate conștient, într-un spațiu sigur în care terapeutul îți este alături pe tot parcursul procesului. Însã cel mai important este cã te va însoți Sinele tău matur.

Procesul și încheierea acestuia, include eliberarea emoțională, corporală și mentală printr-o metodă diferită de cele clasice, însă cu rezultate vizibile, imediate

Catharsis-ul emoțional

Conduce la pace, calm interior, încredere în sine.

Catharsis la nivel fizic

Vindecarea simptomelor somatice, energie scăzută, tensiuni.

Catharsis la nivel de minte

Înțelegerea și integrarea situației inițiale, claritate.

ÎN CE SITUAȚII POȚI APELA LA TERAPIA PRIN REGRESIE

Îți recâștigi reziliența, inițiativa prin eliberarea aspectelor ce te mențin blocat/ă.
*acum sunt în supervizare în terapia prin regresie*

Pas cu pas. Asa am ajuns sã experimentez cu adevãrat si sã mă bucur de beneficiile regresiei. Pregãtirea a constat in terapie, adunarea resurselor , deschiderea si încrederea in terapeutul meu. Am mers pânã in punctul în care m-am nãscut din nou. A fost incredibil! Este o experiență profundã, intensã si complexã. Sunt implicate toate simturile si am trecut printr-o multitudine de senzatii si sentimente. Am simtit frica, durere, neputinta, dar si puterea, bucuria , entuziasmul. Dupa un timp au aparut si provocarile. Impreuna cu Alexandra am lucrat si am reusit sa mentin echilibrul. A avut sens sa trec prin tot acest proces? Da! Rezultatele raspund. Victima este acum persoana responsabila pentru alegerile din viata ei.
Daria R.
Procesul meu Terapeutic

Regresia nu este o călătorie în trecut, ci este eliberarea și deschiderea trecutului pe care îl păstrăm astăzi în mințile, sufletele și trupurile noastre.